Dezamagit de societate, de politica, de criza, de oameni superficiali, de experiente triste din trecut, de seful care iti cere tot mai mult, de stresul si presiunea zilnica, de partenera care isi exprima frustrarile non-stop, pentru ca, evident, este la fel de dezamagita ca si tine…

Temator ca iti pierzi securitatea la care muncesti de atatia ani, dar care nu te face fericit, ajungi sa nici nu mai stii pentru ce te lupti, si daca asta este viata pe care ti-o doresti…

Privesti cu umor in jur, jocuri de imagine, zambete si forme, citatele lui Freud rostite de doua buze injectate, doctori mai bolnavi decat pacientii, colegul din liceu mandru de noua functie cumparata cu 5000 Euro, profesori antisociali, vecinul in pragul saraciei pentru ca a ales sa joace cinstit, oameni goi…

Acesta este nimicul de zi cu zi. Putem sa ne concentram pe el si sa il lasam sa ne manance, incet si sigur. Nu se va termina niciodata, pentru ca vor aparea nimicuri la tot pasul, alti oameni critici, alte domnite cu nevoi, alti politicieni corupti, alti prieteni falsi, alte discutii care iti cauzeaza migrene…

Gasim zi de zi in jurul nostru motive sa fim dezamagiti si tematori, asa cum gasim motive pentru a fi fericiti. Ce alegem? Daca nimicul este peste tot, unde este totul ?

Am petrecut mult timp cautand raspunsul la aceasta intrebare, iar acum va impartasesc concluzia mea.

« Daca nimicul este peste tot, unde este totul ? »

Nimicul este exterior, putem sa il observam, sau nu. TOTUL este inauntrul nostru.

TOTUL este ceea ce alegem noi sa fim si sa oferim in jurul nostru, atunci cand ne oprim din a ne concentra pe NIMIC. Totul este acum, atunci cand te decizi sa nu te mai gandesti la viitor si sa traiesti fiecare zi cu iubire si recunostinta.

Intr-o zi am analizat diferenta intre totul si nimic, in iubire. Si am observat ca…

Iubirea este TOTUL, daca este traita din toata inima, fara jumatati de masura. Iubirea este NIMIC, daca se iubeste cu frica si neincredere.

Iubrea este TOTUL, daca este asumata, daca se simte in fiecare celula a corpului tau. Iubirea este NIMIC, daca teama te opreste sa simti iar gelozia te face sa devii paranoic.

Iubirea este TOTUL, atunci cand petreci o zi cu persoana draga fara sa faceti ceva special, dar te simti iubit, implinit, esti acasa. Bratele vi se intalnesc, va simtiti caldura corpurilor, respirati in acelasi ritm si simti ca esti acolo unde trebuie sa fii. Iubirea este NIMIC, daca ii ceri sa planifice, sa te surprinda mereu, sa se invarte in jurul tau, sa iti astupe gauri si nevoi.

Iubirea este TOTUL, atunci cand ramai langa partener si il asculti in momentele lui dificile, faci compromisuri, discutati cu cartile pe fata, pentru ca iubirea voastra este mai importanta decat orice conflict. Iubirea este NIMIC, atunci cand fiecare vrea sa aiba ultimul cuvant, cearta este parasita fara discutii, problemele se ascund sub covor, in speranta ca timpul le va rezolva.

Iubirea este TOTUL, atunci cand esti real, fara masti, si traiesti punandu-ti sufletul pe tava. Cand ii spui fara frica secretele tale. Cand ii marturisesti temerile tale. Esti sincer si stii ca nu vei fi judecat, din contra vei fi apreciat si iubit mai mult, pentru ca acum e parte din tine si din lumea ta. Iubirea este NIMIC, atunci cand trecutul este ingropat, se impresioneaza, se joaca cool si ieftin, cat sa dureze un sezon.

Totul sau nimic ?

Si daca am alege in fiecare zi sa ne concentram pe totul din noi si din jurul nostru? Fara jumatati de masura. Intregi si din toata inima. In prezent. Acum. Intens, astfel incat, daca nu ar mai exista ziua de maine, nu am ramane cu regrete. Cum ar fi?