Oamenii fac sport din foarte multe motive. Eu am inceput sa fac sport pentru a ma vindeca… Pentru a ma vindeca de stres si de alimentatia dezechilibrata pe care o aveam.

Ca sa fiu complet sincera, eu nici nu stiam ce greseli alimentare faceam. Am inteles ulterior ca daca nu iti spune nimeni ca exista o grebla pentru a strange frunzele in gradina, le strangi toata viata cu mana. Daca nu te invata nimeni cum sa mananci sanatos si cum sa combini alimentele inteligent, nu vei stii ce greseli faci pentru a te corecta, nu-i asa?

Constientizarea a sosit. Bineinteles ca a durut sa realizez ca imi torturez corpul de atatia ani si nu stiu cum sa fac altfel. Constientizarea vine initial cu suparare, furie… Suparare pe obiceiurile gresite ale familiei, pe tine pentru faptul ca nu ai realizat mai devreme, nerabdare sa faci o schimbare, stres, anxietate si o mie de intrebari …. Adevarul e dureros. Dar esential in procesul de schimbare.

Asa ca m-am dus la specialisti … Help!

Din momentul in care am dezvoltat o rutina din a face sport si am inteles de ce are nevoie corpul meu pentru a functiona sanatos, am inceput sa ma vindec. Am renuntat la mancatul dezordonat, compulsiv, am astupat acele spatii goale intre mintea si corpul meu si am creat o relatie armonioasa cu mine insami.

Sunt studii care demonstreaza influenta pozitiva a sportului asupra sanatatii noastre mentale. Elibereaza endorfine (hormonul fericirii) diminueaza stresul si depresia, imbunatateste capacitatea de gandire, creste productia de BDNP – o proteina care ajuta memoria si abilitatea de a invata.

In corpul nostru trebuie sa ne simtim minunat, in siguranta, stapani pe noi si receptivi la mesajele pe care ni le transmite. O viata sanatoasa inseamna armonie in interior si exterior.

Indiferent ce experiente am trait si ce modele gresite am avut, va asigur de un lucru, o certitudine… singurul mod in care ne putem vindeca, este sa devenim prieteni cu corpul nostru, sa traim toate emotiile si mesajele pe care acesta ni le transmite.

Este posibil ! Daca eu am putut, oricine poate. Go – Go – Go!