Nu poti sa pierzi ceva ce nu ai avut niciodata.

Nu poti pastra langa tine ceva ce nu iti apartine.

Nu poti continua sa tratezi cu prioritate pe cei care te trateaza ca pe o optiune.

Trebuie sa trecem prin experiente dureroase pentru a realiza ceea ce vrem si ceea ce ne face bine. Uneori nu vrem sa realizam ca suntem in locul nepotrivit. Ne mintim si ne agatam de sperante false.

Oamenii cu inima buna nu isi pierd usor speranta ca, intr-o zi, lucrurile se vor indrepta. Inchidem ochii in fata semnalelor de alarma. Incercam sa facem chiar si imposibilul pentru a repara ceva ce nu se mai poate repara. Traim nefericiti incercand sa ii facem fericiti pe cei din jur. Acordam timpul si energia noastra oamenilor care nu merita nici o secunda din timpul nostru. Iertam si acordam noi sanse persoanelor care nu merita sa fie iertate. Culpabilizam si traim cu inima franta, oferind iubirea noastra persoanelor care nu stiu sa iubeasca.

Daca citesti acesti articol, sunt sanse mari sa fii un om cu inima de aur. E posibil sa fi fost dezamagit si ranit de multe ori. Ai oferit increderea ta usor si ai fost tradat. Inima si mintea ta au ajuns sa cante doua melodii diferite.

Toate acestea sunt semnale ca e momentul sa pleci mai departe. Este greu sa dai drumul unei persoane care a ocupat un loc special in viata ta, sau chiar a insemnat viata ta, insa este cel mai bun lucru pe care il poti face pentru fericirea ta.

Atunci cand dai drumul, eliberezi toata nelinistea, neincrederea, frica si toate sentimentele negative care te otravesc. Dand drumul creezi spatiu pentru noi oportunitati si experiente fericite. Meriti sa fii fericit, apreciat si iubit.

Ma doare sa vad ca iti dedici energia si sentimentele catre o persoana care nu are timp sa le primeasca. Nu observi ca iti faci rau? Nu observi ca te lupti singur? Unde vei ajunge daca nu schimbi ceva?

Sa traiesti in durere nu ajuta pe nimeni. Sa ramai blocat in trecut, gandindu-te iar si iar la ce a fost, nu va schimba nimic. Sa iti fi dorit sa fie altfel, nu te ajuta sa avansezi.

Singura solutie este sa pleci la drum. Este momentul sa ii dai drumul.

  1. Onoreaza ceea ce simti. Da-ti voie sa fii trist si indurerat. Traieste-ti emotiile, stai acolo atata timp cat este nevoie. Fii bun cu tine si intelege-te. Stai cu oameni care te asculta si vor sa te ajute. Exprima ceea ce simti intr-un mod sanatos si apoi da drumul emotiilor. E momentul sa vrei mai mult de la viata.
  2. Accepta realitatea. Fii sincer cu tine. Intelege ca nu tot ce vine in viata noastra este menit sa ramana. Ia decizii cu iubire si bunatate. Pleaca la drum cu recunostinta, apreciere si ai incredere ca va fi bine.
  3. Nu te astepta ca toti oamenii sa fie ca tine, pentru ca vei fi dezamagit. Unele persoane nu te vor intelege si te vor judeca. Important este sa nu ramai blocat langa ei. Atunci cand impui limite sau pleci, oamenii din jur pot reactiona din orgoliu. Este in regula, tocmai din acest motiv pleci, nu-i asa ? Vrei sa ai langa tine oameni care te inteleg, te iubesc si te respecta.
  4. Devino mai puternic. Nu trai prizonier in propria viata. Ai decis ca vrei mai mult. Este momentul sa iti deschizi inima iar si sa crezi in tine. Multi oameni ti-au spus ca nu poti face ceva, te-au descurajat, te-au ignorat. A venit momentul sa arati tuturor cine esti.
  5. Da drumul idei ca poti controla sau schimba pe cineva. Uneori credem ca, daca facem totul pentru toata lumea, nimeni nu se va supara pe noi. Este gresit. Nu acesta este scopul nostru. Singura persoana pe care o putem controla suntem noi insine. Viata nu este despre a controla sau despre a fi controlat. Nu conteaza ce cred oamenii despre tine. Nu poti trai in raport cu valorile tale daca cauti permanent aprobarea celor din jur. Accepta-te asa cum esti.
  6. Nu intra in drama. Nu te lua prea in serios. Viata este o placere, chiar si in momentele grele. Relaxeaza-te si bucura-te de calatorie. Pleci din durere si suferinta. Ce poate fi mai rau de atat? Eu rad de mine si cu mine, tot timpul. Uneori imi spun: « Lory, iar ai dat-o in bara. Iar ai sperat, iertat si ai devenit propriul tau inamic. Gata. E momentul sa o iei din loc. »
  7. Iarta. Este foarte important sa faci pace cu trecutul. Resentimentele te vor tine pe loc. S-au purtat urat, a fost nedrept, te-au ranit, ai suferit, nu ai fost mandru de tine, totul s-a prabusit. Iarta-i si iarta-te. Iertarea iti ofera pace in suflet si o faci pentru tine. Iarta si da-le drumul.

Sunt alaturi de tine si prefer sa te vad luptandu-te sa o iei de la capat pentru a fi fericit, decat sa te vad blocat, luptandu-te cu tine ca sa rezisti in durere si suferinta.

Intr-o zi vei realiza ca tot ce ai trait nu a fost degeaba. Toata energia pe care ai investit-o si eforturile pe care le-ai facut, te-au transformat intr-un om puternic si intelept.

Acum stii ce persoane vrei in viata ta. Acum stii ce te face fericit. Acum stii cine vrei sa fii si unde te indrepti in viata.   

Asa ca, atunci cand mintea ta incepe sa iti spuna sa dai drumul unei persoane, sau unui eveniment, indiferent cat de greu iti este, ascult-o.

Ceea ce te asteapta in fata este mereu mult mai bun decat ceea ce lasi in urma.