Singuratatea doare. Respingerea doare. Sa pierzi o persoana draga doare. Invidia doare. Dragostea doare. Iubirea NU doare.

Ne indragostim de mai multe ori in viata. Se spune ca majoritatea oamenilor se indragostesc de trei ori si de fiecare data se simte diferit.

Toata lumea este capabila sa se indragosteasa, si sa sufere, dar oare cati stiu sa iubeasca ?

Exista un timp si un moment potrivit pentru fiecare tip de relatie.

Prima dragoste se traieste in adolescenta. Simti ca zbori, esti cu capul in nori, nu te mai poti concentra la scoala, te gandesti la partener non-stop. Este o dragoste nevinovata si pura. Avem aripi. Declaram ca este marea iubire, strigam in gura mare ceea ce simtim, vorbim neincetat despre el/ ea, suntem convinsi ca va dura toata viata.

Aceasta dragoste doare, este inscontanta, vrem sa pastram flacara vie, insa nu suntem maturi si intelepti. Nu stim ce sa facem. Nici macar nu stim ce ne dorim.

Prima dragoste ramane gravata in amintirea noastra, calda si sensibila, reflectand frumusetea sufletelor noastre de copii.

A doua dragoste este incredibila. Simtim ca am atins apogeul emotional, este dragostea din care invatam cele mai profunde lectii. Ce vrem de la viata? Cine suntem? Ce ne face fericiti ? Este dragostea care ne schimba pe noi si intrega noastra existenta.

De obicei este dureroasa, plina de minciuni si greseli, suferinta, lacrimi. O dragoste zbuciumata si intensa.

Dragostea vietii noastre este o poveste de care suntem dependenti. Doare si continuam. E obositoare, dar ne convingem ca asa e viata. Ne epuizeaza si ne place. Durere si placere, lacrimi si pasiune, bine si rau. Dragostea de tip telenovela trebuie neaparat traita o data in viata. Este dragostea in care lupti, cauti solutii, nu vrei sa renunti, vrei sa fii mai bun si poate atunci va fi bine. Devine o goana dupa fericire. “Poate daca facem asta o sa inviem dragostea. Poate daca zic asta nu se va mai supara.” Stiti amandoi ca nu va potriviti, dar nu vreti sa acceptati realitatea. Se ajunge la neincredere si control. Relatia e dureroasa, despartirea e dureroasa.   

Aceasta este dragostea care ne sfasie, ne rupe in mii de bucati si ne schimba cu totul. Datorita ei evoluam, ne maturizam, realizam ce ne face fericiti si ce ne dorim cu adevarat de la viata. Din aceasta experienta dureroasa invatam cele mai pretioase lectii.

Am cazut. Ne-am ridicat. Ne-am vindecat. De-abia acum suntem pregatiti sa iubim.

Iubirea vine de obicei fara sa ne dam seama. Ne ia pe nepregatite. Ne gaseste resemnati. Vine bland si incet, fara sa realizam. Nu este planificata. Te imbraca in fericire si o simti in fiecare celula.

Pentru prima data in viata partenerii se iubesc si se accepta asa cum sunt. Amandoi sunt reali, sinceri, vulnerabili.

Nu mai exista loc de intrebari, de drame, de suparari, de nopti nedormite. Este o iubire buna si calma. Simti si stii, fara nici cea mai mica indoiala, ca esti in locul potrivit si cu persoana potrivita.

Este o atractie nebuna, ne ia mintile, e mai puternica decat tot ceea ce am trait pana acum.

Te incurajeaza, te sustine, devii cea mai buna versiune a ta. Acum intelegi sensul vietii, nimic in jur nu mai conteaza. Descoperi respectul, prietenia, reciprocitatea, parteneriatul.

Sunteti in perfecta coeziune si stiti ca veti depasi toate obstacolele impreuna. Sunteti pregatiti sa faceti totul pentru ca iubirea voastra sa dureze toata viata.

Iubirea este singura care NU doare.