Astazi scriu tot despre iubire. Nimic nu ma inspira mai mult decat iubirea din jurul nostru: un bebelus la pieptul mamei, o bunica imbratisandu-si nepotii, ochii indragostiti ai unui cuplu tanar, un tata care munceste pentru a-i plati studiile fiului, mugurii de primavara inainte sa infloreasca…

Ma declar un avocat al iubirii si al frumosului. Iubirea cu intentia de a oferi totul, neconditionat, este puterea suprema a universului. Vindeca, mangaie sufletul, reda speranta, ridica de jos, iubirea este totul in viata.

Nu subestima puterea inimii tale. Daca este ceva pentru care merita sa lupti in viata, aceasta este iubirea. Acea iubire in care renunti la ego, care te schimba, buna si intelegatoare, iubirea ca un mod de viata asumat…in doi.

Bob Marley a cantat ca nimeni altul despre iubire ! A transmis iubire prin toti porii incurajandu-ne sa o traim fara regrete, reali, angajati, oferind iubirii atata timp cat este nevoie. Ne-a invatat ca iubirea nu ne paraseste niciodata.

Imperfecta, tematoare, vulnerabila, grea uneori, iubirea noastra este unica si se exprima diferit. Oameni ideali nu exista, dar întotdeauna va fi o persoana pentru noi, acea persoana ce va semnifica idealul.

Iar Bob Marley gandea despre iubire…

„Spui că iubeşti ploaia, dar foloseşti umbrela când mergi prin ea. Spui că iubeşti soarele, dar cauţi umbra când străluceşte. Spui că iubeşti vântul, dar închizi fereastra când bate. De aceea, sunt speriat când spui că mă iubeşti.”

Dacă e extraordinară, nu iti va fi usor cu ea. Dacă iti este usor, atunci nu este extraordinară. Dacă merită, nu vei renunta, dacă renunti, nu merită …”

„El nu este perfect. Nu esti nici tu perfectă şi voi doi nu veti fi niciodata perfecti. Dar dacă el te poate face sa râzi măcar o dată, te face să gândesti măcar de douâ ori, dacă admite că este uman şi că mai face greseli, tine-l şi dă-i cât poti de mult. Cel mai mare las e acela care trezeste iubirea unei femei fără intentia de a o iubi.”

Poate că nu se gândeşte la tine în fiecare clipă, dar îţi va oferi o parte din ea, chiar dacă ştie că ai putea să o distrugi – inima ei. Aşa că, nu o răni, nu o schimba, nu o analiza şi nu aştepta de la ea mai mult decât îţi poate oferi.

„Cred sincer că numai o data in viată găsesti pe cineva care iti poate răsturna lumea. Ii poti spune lucruri pe care nu le-ai mai spus nimănui, va absorbi tot ce spui si chiar isi va dori să audă si mai multe.”

În realitate, orice persoană vă poate cauza durere şi suferinţe. Pur şi simplu, trebuie să găsiţi acea persoană care va merita lacrimile voastre.

„Iubirea este dificilă atunci când e iubire.”

– Bob Marley