In ziua de azi, formele defileaza peste tot, buzele reliefate, obrajii injectati… Lumea este in cautarea frumusetii. Este adevarat ca oamenii frumosi trec mai usor prin viata, primesc job-uri mai repede, se casatoresc cu parteneri aratosi, li se accepta creditul mai usor, castiga mai multi bani…

Sa nu ne amagim, ok?  Imaginea este importanta. Exista reguli universale care incadreaza o persoana in categoria frumoasa, sau nu. Cel putin la nivel superficial, fie esti inzestrat de la Dumnezeu cu frumusete, fie nu esti.

Si totusi… Ati intalnit deja o persoana frumoasa, o zeita, un templu de forme si contururi, mirosuri fine si eleganta, senzualitate, feminitatea intruchipata? Ati privit-o, admirat-o, dorit-o atat de tare… O astfel de frumusete orbitoare, obtinuta prin mostenire si noroc, eventual prin interventii chirugicale, te face sa plangi atunci cand descoperi ca este plina de neincredere si de nevoi. De ce Doamne nu i-ai dat mai mult ? Te doare sa-ti vezi idealul, dar fara substanta in interior. Fara pareri, plictisitoare, fara personalitate, fara caracter, fara scanteia vietii in ea.

Daca ai carente la capitolul maturitate si esti incapabil sa iti controlezi emotiile, devi sclavul unei Aphrodite moderne. Daca esti matur, nu te poti lasa cucerit de tocuri si sani, pentru ca stii ca acestea se duc, si ramai cu gaura de la covrig.

Valabil si pentru seducatorii Adonis cu adidasi de firma, cu corpul lucrat la sala, si emotional…din topor. Nu ne pot pacali aceste jocuri de imagine, daca stim ca frumusetea se poate mosteni, insa caracterul nu.

Frumusetea iti deschide usa mai usor, insa doar adevarata frumusete ramane gravata in sufletul oamenilor. Adevarata frumusete se cultiva zi de zi, pana devine mai orbitoare decat frumusetea mostenita. Aceasta vine din lumina ta interioara, din deciziile pe care le iei, din modul in care ii tratezi pe cei din jur, din inima.

Oamenii care se bazeaza in primul rand pe frumusetea lor, vor intra in mari probleme, odata cu inaintarea in varsta. Pe cand, cei care dezvolta calitati interioare, devin din ce in ce mai bogati cu trecerea timpului.

Adevarata frumusete este interioara. Aceasta comoara, transforma omul in divinitate si este nepretuita. Nu dispare cu timpul, ci se aprinde din ce in ce mai mult. Fumusetea interioara este nemuritoare.

M-am ghidat dupa valori false multi ani, pana in ziua cand am intalnit un barbat de 70 de ani. O frumusete de nedescris izvora din ochii si din sufletului lui. Senin, vesel, impacat, increzator… Daca era mai tanar cu 30 de ani, il luam de barbat.

Frumusetea fizica se mosteneste, ori avem acest noroc, ori nu avem. Poti sa fugi dupa ea, dar nu te mira cand vei ajunge in zid.

Frumusetea interioara este creatia noastra. Adevarata frumusete este in acea persoana cu care stii ca pleci la drum, mana in mana, suflet langa suflet, in incredere, in serenitate, cultivand zi de zi atat de multa frumusete, cat sa ne ajunga pentru toata viata.

Sa cultivam inteligent !