Am realizat in ultimii ani ca nu este suficient sa gasesti iubirea. Trebuie sa inveti sa o pastrezi.

Nu ne-a spus nimeni, insa este vital sa pretuim calitatile persoanei pe care am ales-o. Indiferent de cat de mult timp sunteti impreuna, gaseste metode pentru a mentine dragostea vie. Zi de zi incearca sa fii tu motivul pentru care ea zambeste.

“Toata lumea spune ca dragostea doare, dar acest lucru nu este adevarat. Singuratatea doare… Respingerea doare… Sa pierzi pe cineva drag doare… Invidia doare… Toata lumea confunda aceste lucruri cu dragostea, insa in realitate dragostea este singurul lucru care vindeca si poate face pe cineva sa se simta bine din nou. Dragostea este singurul lucru din aceasta lume care nu doare.” – spunea actorul Liam Neeson

Nu te culca niciodata pe o ureche in ceea ce priveste relatia pe care o ai. Nu te gandi niciodata ca va fi mereu acolo pentru tine. Nu te astepta sa faca totul la fel ca pana acum daca nu primeste si ea acelasi lucru de la tine. Nu spune niciodata ca esti obosit. Nu intra in rutina.

Nu alerga catre ea doar atunci cand ai nevoie. Tine-ti clipa de clipa bratele deschise pentru ca ea sa stie ca tu vei fi intotdeauna acolo, neconditionat.

Nu ii oferi un motiv sa plece pentru ca ea nu isi doreste decat sa ramana. Nu o ignora atunci cand are nevoie de tine. Nu ii spune ca nu ai timp. Nu o grabi. Nu te intreba de ce te-a ales. Nu ii pune la indoiala sentimentele.

Alege sa ii fii umarul pe care sa planga atunci cand are nevoie. Mana care sa o ridice de la pamant atunci cand nu mai poate. Motivatia care sa o convinga sa mearga mai departe, in ciuda obstacolelor pe care le intampina.

Daca o iubesti cu adevarat, fa totul pentru ea. Spune-i ce simti. Arata-i prin gesturi cat de mult conteaza pentru tine. Demonstreaza-i ca ea este prioritatea in viata ta. Ca iti faci timp intotdeauna pentru ea… pentru a o asculta, pentru a o sprijini, pentru a o iubi.

Nu o rani. Nu o dezamagi. Nu o lasa sa te astepte. Pentru ca ea nu face asta cu tine, nu-i asa ?

Daca nu ii poti oferi ce are nevoie, nu o mai minti. Elibereaz-o si permite-i sa isi continue drumul. Pentru ca nu merita sa fie dezamagita, sa se simta goala pe interior, sa nu mai poata dormi nopti intregi gandindu-se ce face gresit cand ea, de fapt, este cel mai bun lucru care ti s-a intamplat pana acum in viata. Nu o mai lasa sa isi puna sufletul pe tava in fata ta daca nu stii cum sa ai grija de el.

Tot isi doreste este ca tu sa o iubesti. Sa ramai in viata ei. Sa o vezi si sa o tratezi ca pe o comoara.

Am compilat regulile de aur pentru o relatie de poveste. Nu este niciodata prea tarziu. Poti sa le aplici chiar acum, daca iti doresti sa iti vezi relatia transformandu-se :

1. Fiti devotati unul altuia. Aceasta este destul de simpla, intr-adevar: angajati-va in relatia voastra impreuna. Fiti devotati voua si legaturii pe care ai creat-o impreuna. Asigurati-va ca angajamentul vostru este o prioritate.

2. Ganditi liber si deschis. Fiti creativi si lasati-va mintea sa profite la maximum de relatia voastra de iubire.

3. Aveti grija unul de altul. Asigurati-va ca relatia voastra primeste ingrijire regulata.

4. Sprijiniti-va unul pe altul! Sa te bucuri de momentele bune intr-o relatie este minunat, insa atunci cand vin vremurile grele relatia voastra va fi cu adevarat testata. Fii acolo pentru partenerul tau si nu uita sa ii ceri ajutorul cand vei avea nevoie.

5. Lucrurile mici chiar conteaza! Lucrurile mici pe care le faci in fiecare zi (si nu gesturile mari) sunt cele care mentin fericirea in relatia voastra.

6. Accepta greselile. Vor fi lucruri la care partenerul tau nu va renunta si care te vor supara. Compromisurile sunt necesare intr-o relatie cu adevarat fericita.

7. Investeste in timpul vostru. Nimic nu este mai important decat devotamentul pe care il ai fata de relatia voastra. Aloca-ti timp pentru partenerul de cuplu.

Daca nu trece o zi fara sa te gandesti la ea, merita. Merita fiecare efort. Pentru ca, si eu, asa cum spunea Keanu Reeves: “Intreaga viata voi fi indragostit de iubire. Respir pentru iubire.”