…sunt EU. De cand am inceput sa traiesc o viata autentica si sa am grija de mine, da. Am devenit eroul meu.

Am ales viata corecta, in fata celei care arata bine din exterior. Am ales sa ma detasez de aceasta moda al consumului excesiv, compulsiv. Am ales sa ma inconjor de oameni simpli, obisnuiti si sa las in spate prieteniile toxice. Am ales sa fiu calma si serena chiar si in situatii limita. Si mai presus am ales sa nu mai prioritizez persoanele care ma trateaza ca pe o optiune.

Ca sa devii eroul tau trebuie sa devii tu prioritatea ta. Si asta nu inseamna sa te dai cu ruj toata ziua, sa te plimbi prin Mall si sa faci masaje. Grija de sine consta in devenirea unui parinte pentru tine insuti. Grija de sine consta in a fi un bun leader al vietii tale.

Credeti-ma. Este foarte greu. Dar merita tot efortul.

Este greu sa privesti adevarul in fata si sa decizi ca nu mai accepti un comportament pe care l-ai tolerat mult timp. Este greu sa lasi in spate un prieten care iti este drag dar care a luat-o pe un drum gresit. Este greu sa transpiri zi de zi la sala pentru a iti crea un corp de care sa fii mandru. Este greu sa schimbi obiceiuri alimentare nesanatoase. Este greu sa stai sa inveti pentru examen in loc sa iesi la bere seara de seara. Este greu sa recunosti esecul. Si cel mai greu… este sa te accepti asa cum esti fara a te critica si blama ca nu esti pefect/a.

Cand adevarul greselilor din trecut iese la iveala este momentul le privim. Sa nu fugim de ele.

Din trecut se invata si se creste.  

Eu am inceput prin a spune NU obiceiurilor gresite. Si am realizat ca vinovatul pentru nefericirea mea nu era timpul, asa cum credeam. Vinovatul eram eu. 

« Nu am timp sa merg la sala. » Suna cunoscut. Celebra replica pe care o folosim toti pentru a ne scuza kilogramele in plus.  «Muncesc mult. » Va cred pe toti. M-am crezut si pe mine insami foarte multi ani.

Dar…

Telefonul suna… « Lory, poti sa o iei pe verisoara mea maine de la aeroport te rog ?  Aterizeaza la 22 seara. De la acelasi aeroport unde ai fost si ultima data » Ce sa fac ? Sa ma duc ?

Telefonul suna… O prietena are probleme cu iubitul iar si vrea sa stam de vorba o ora.  Ce sa fac? Sa o ascult ?

Televizorul … anunta asta seara Eat. Pray. Love. L-am mai vazut de 5 ori dar te face sa visezi si e de dragoste, Julia Roberts joaca asa de bine…  Ce sa fac ? Sa il vad pentru a 6-a oara ?

Notificare Messanger « Ce faci? Mi-e dor de tine. » de la un asa zis amorezat care isi amineste ce minunata sunt de cateva ori pe luna.  Ce sa fac ? Sa imi pierd timpul vorbind cu el ?

Concluzie. Daca aleg sa prioritizez activitatile de mai sus mai pot da vina pe timp?

A avea grija de tine inseamna a fi autentic/a, inseamna a-ti dori sincer sa fii mai bun, fara superficialitate si prieteni falsi, fara a imita viata altora, fara o aparenta ideala … simplu, frumos, sa fii tu insuti…