Am asteptat iesirea din carantina pentru a fi inspirata sa scriu din nou. Nu neg faptul ca mi-a fost greu. Ma aflam undeva intre, am idei care vin toate de-a valma, si nu am nicio idee, asa ca am ajuns sa fac o pauza de scris de cateva saptamani. Nu-i nimic. Dar sufetul meu cere sa il astern aici. Astazi m-a rugat sa il etalez in cel mai frumos mod posibil. Asta voi face. Cum as putea sa imi dezamagesc propriul suflet ?

Dupa sufletul meu… este si el. Omul care se uita in aceeasi directie cu mine.

A zis-o si Antoine de Saint-Exupery: “iubirea nu consta in a te pierde cu privirea in ochii celuilalt, ci in a va uita impreuna, in viata, in aceeasi directie”. Iar aceasta directie comuna se pregateste in avans, se gandestesi se gaseste in singuratate.

Cum sa stii ce sa comanzi la desert daca tu nu ai aflat ce iti place ? Nu vine omul potrivit pe nepusa masa, el vine dupa ce ai sapat in tine si ai decis ce vrei. Altfel risti sa vina primul care coboara din naveta de 7 dimineata si tu sa il iei de bun.

Activ sau pasiv, dornic de evolutie sau de lasat in pace, romantic sau din topor, ambitios sau lasa-ma sa te las ? Acum este momentul adevarului. Raspunsul la aceste intrebari iti va contura viitorul. Pentru ca, contrariile se atrag numai in fizica. In viata reala cine se aseamana se aduna.

Iar dupa ce trece prefacatoria si seductia, adevarul iese la suprafata. Este persoana de langa tine pe sufletul tau ?

Dupa sufletul tau inseamna in oglinda cu trairile tale interne, cu viziunea si scopul tau de viata. Ca sa pleci la drum asa cum pleaca bondarul la polenizat, se cere o intentie clara.

El este o versiune a ta care te place asa cum esti si iti creeaza un mediu sigur si protector in care poti sa cresti si sa te dezvolti. Ea este un motor in tine pentru care esti capabil sa muti muntii si sa vizezi o excelenta de care nici tu insuti nu stiai ca esti capabil.

Asadar, intreba-te ce vrei sa se oglindeasca in celalalt atunci cand ajungi la capitolul tau principal din cartea vietii, acel capitol menit a fi impartit cu cineva special.

Sufletul tau cere vulnerabilitate ? Acel mediu in care te simti in siguranta sa iti manifesti sentimentele? Vrei sa poti vorbi despre temeri, emotii, probleme si sa creezi un spatiu de incredere ?

Sufletul tau cere afectiune ? Atingeri, saruturi, imbratisari, gesturi care sa va apropie atat fizic cat si emotional ?

Poate complicitate, discutii vesele, glume, pozitivism si prietenie ? Niste ingrediente minunate care creaza o baza solida a relatiei. Sa stii ca in momentele de tristete cineva e acolo sa te inveseleasca iar cand el are o zi grea tu esti persoana care poate sa ii readuca zambetul.

Si daca sufletul tau cere o combinatie din toate ? Hai sa facem un test si sa fim sinceri…

Ce iti spune sufletul atunci cand inchizi ochii si te gandesti la acea persoana creata pentru tine si dupa sufletul tau ?

Care este valoarea principala care iese la suprafata ?