Vine o zi in care trebuie sa ne adresam intrebari dureroase.

Cate sentimente nerostite ai strans in tine ? La cate oportunitati ai renuntat ? Cate proiecte ai inceput si nu ai finalizat ? Cat timp ai stat in locul nepotrivit ?

Frica este mereu motivul pentru care nu reusim sa mergem mai departe. Avem in noi toate fricile din lume iar uneori le lasam sa preia controlul. Oare realizam ca ne conduce dusmanul ?

Am stat multi ani in relatii nepotrivite, de frica unei schimbari. Uneori ma consolam zicand ca asa este viata, ca nu e vorba despre a schimba ceva, ci despre a aprecia ceea ce avem. Ce facem atunci cand ceea ce avem nu ne face fericiti ? Ne face rau si totusi acceptam ? Poate nu ne face rau, dar pur si simplu nu este pentru noi.  Poate e perfect pentru societate, pentru parinti, pentru o imagine de exterior, dar daca nu este ceea ce vrem ?

Nu exista tipare generale. Fiecare persoana este fericita pe limba ei. Atunci cand fericirea ta nu se mai poate impartasi in doi, te sfatuiesc sa ii dai drumul. Daca esti pregatit sa vezi adevarul in ochi, nici el/ea nu este fericit. Nu va mai mintiti. Frica va tine pe loc.

Am avut doua relatii semnificative pana la varsta mea. Sunt recunoscatoare pentru ele si vreau sa plec la drum in viata cu amintiri frumoase. Am invatat lectia din toate gresesile trecutului si de multe ori am lasat frica sa decida. Aceste doua relatii nu au fost potrivite pentru toata viata, insa au fost potrivite pentru un capitol al vietii mele.

In ultima relatie simteam ca viata se intampla in jurul meu, iar eu eram blocata intr-un giratoriu. Culpabilizam, eram confuza si repetam la nesfarsit scenarii in minte, scenarii care sa ma convinga sa fiu fericita in acel giratoriu. Nu eram.

Nu traiam, supravietuiam. Ma descompuneam putin cate putin, eu si visurile mele.

Nu stiam sa exprim de ce nu sunt la locul meu si nu aveam nici un sistem de monitorizare, care sa ma indrume in directia potrivita. Nu comunicam, nu ne intelegeam, inimile noastre se inchideau. Eram in ceata.

« Du-te acolo unde iti spune inima ! » am auzit de undeva. Atunci am realizat ca inima mea nu mai spune nimic de foarte mult timp. M-a speriat realizarea acestui lucru.

Cand esti in locul potrivit inima este fericita. Simti iubire si bucurie, o caldura in interior si multa pace.

Frica se manifesta si profesional. Nu te apreciaza seful, colegii sunt sarcastici, te simti insuficient desi faci eforturi zi de zi de foarte mult timp, dar continui sa stai. Oare o sa fii vreodata pregatit sa fii fericit ? Cum ar fi sa te trezesti cu drag dimineata, sa lucrezi cu oameni care cred in tine, sa ai increderea sefului si sa dai ce este mai bun in directia potrivita ?

In spatele fricilor noastre se afla viata pe care ne-o dorim.

Cand am inceput sa scriu eram paralizata. Am avut nevoie de aproape un an pentru a publica primul articol. Frica ma tinea pe loc. Oare este bun ? Oare este util ? Oare voi fi judecata ?

In toate deciziile pe care le luam ne luptam cu un monstru intern, care ne face sa ne indoim de noi si de viitorul nostru. Daca lasi acest monstru sa decida, nu vei face nimic, nu vei realiza nimic, vei fi blocat si stagnant. Punct.

Daca citesti aceste randuri sper ca te regasesti si te simti inteles. Toti ne luptam ca si tine. Frica este reala.

Curajul nostru, al tuturor, este sa stim ca este normal sa ne fie frica, sa o acceptam si sa o depasim.

Nu ai nimic de pierdut atunci cand infrunti monstrul. Deja esti nefericit. Deja inima ta este inchisa si traiesti in intuneric. Fii curajos si da-ti o sansa.

Mii de scuze iti vin acum in minte, nu-i asa ? Si daca gasesc mai rau ? Si daca sunt egoist pentru ca vreau mai mult ? Si daca nu exista mai bine ? Si daca…

Opreste-te si asculta-ti inima. Ea este radarul. Acolo este raspunsul. Nu sta niciodata in locuri unde inima ta se inchide.

Ai venit pe lume pentru a trai fericit. Ai datoria sa arati acest model si altora. Fericirea ta nu este egoista, pentru ca numai fiind fericit poti avea o familie fericita, prieteni fericiti, incredere sa iti urmezi visurile si sa ii inspiri si pe cei din jur sa faca la fel.

Traieste fericit, cultiva sentimente sincere de iubire in suflet si propaga frumusete in jurul tau.

Ne-am saturat cu totii de probleme, critica, certuri, fleacuri care ne blocheaza potentialul. Ne-am saturat sa ne ingropam propriile valori si dorinte, de teama unei schimbari.

Eu am decis sa las in spate teama, neincrederea, oamenii care nu fac parte din drumul meu, locuri de munca nepotrivite, o casa, o tara… tot ceea ce a fost nevoie pentru a trai conform radarului meu intern.  

In fiecare zi avem de ales intre FRICA sau IUBIRE. Tu ce alegi ?