Johanna este fericita. Detasata de orice bucurie exterioara sau consolari de moment. Fericirea ei vine de dinauntru. Si stie ca nu se mai poate pierde niciodata. E pentru totdeauna.

Cateodata isi spune « Poate merita pana la urma sa treci prin greutati daca recompensa este aceasta regasire » Nici ea nu stie daca are dreptate. La urma urmei nici nu conteaza. Nu a avut de ales. Ori continua ciclul disfunctional, ori se opreste cu ea.

Johanna are un vis. Vrea sa devina un model de viata sanatoasa si fericita.

Acum este creativa. Nu ii este teama sa se exprime. Invata, intreaba, cere ajutorul, scrie, vorbeste in public, isi face prieteni, evolueaza… si iubeste. Tot! Iubeste acest proces, oamenii care fac parte din evolutia ei, oamenii in general, florile din gradina ei… Isi iubeste cainele, un nebunatic care sare pe ea si o murdareste de fiecare data. Il iubeste asa de mult incat nu o deranjeaza sa se murdareasca, il mangaie, il imbratisaza, il alinta ca pe un copil…

Iubeste sa se trezeasca dimineata. Iubeste sa isi cumpere cele mai frumoase haine si sa se imbrace elegant. Iubeste sa isi pregateasca micul dejun si sa il savureze in liniste privind spre gradina. Iubeste sa iasa pe usa si sa ia o gura mare de aer curat. Iubeste sa intre in cladirea de marmura imensa in care lucreaza ca editor, sa isi serveasca cafeaua cu colegii si sa isi petreaca ziua imbinand placerea de a face ceea ce ii place cu satisfactia evolutiei. In timpul liber iubeste sa faca sport, sa danseze, sa se plimbe, sa descopere, sa viseze… Uneori se lipeste de calorifer cu o cana de ceai in mana si citeste ore-n sir…

Familia ei ? Inca mai se gandeste cum ar fi decurs viata ei daca primea iubire acasa, acceptare, protectie, grija … In loc de ignoranta, certuri, tipete, suparari, control, violenta…

« Ar fi fost o viata frumoasa cu siguranta. Si usoara. Dar nu o viata traita la adevarata intensitate. » isi raspunde singura. Mentorul ei, Anthony Robbins o motiveaza cu urmatoarea fraza « Nu am vazut niciodata o persoana puternica cu un trecut usor » Adora sa il citeze. Simte o usurare. Se simte inteleasa. De-abia asteapta ce va urma.

Asa este Johanna acum. Buna si puternica, frumoasa si blanda, luptatoare si curajoasa…

… si singura. Dupa ce s-a finalizat divortul a decis sa isi faca timp doar pentru ea.

In spatele acestei decizii se ascunde si teama ei de a intalni persoane asemenatoare fostului sot. A inteles ca atragem ceea ce suntem. Asa ca s-a decis sa stea in singuratate cat timp este nevoie pentru a deveni o adevarata regina. Acum se respecta si se pretuieste. Ofera in jur si isi ofera iubirea pe care trebuia sa o primesca acasa. « Self-Love. Self-Parenting. Self-Purification. » acesta este titlul ultimului ei articol.

Stie ca acesta este modul in care isi va atrage regele in viata ei . Stie ca numai asa va putea opri ciclul disfunctional.  

Oare va reusi?