Pentru ca viata incepe atunci cand intelegi ce inseamna grija de sine, Self-Care. Renastem atunci cand invatam sa ne iubim si sa avem grija de noi.

Tu esti prioritatea ta. Tu contezi mai mult decat oricine pe acest pamant.

Comportamentul nostru trebuie sa fie concentrat mai intai pe noi, si apoi pe cei din jur. Putem ajuta cu adevarat numai daca devenim un model pentru cei dragi noua. Putem ajuta numai daca ne punem noi primii masca de oxigen. Ulterior ii putem ajuta pe cei din jur sa faca la fel.

O viata in serviciul altora si in neglijenta fata de tine, nu va ajuta pe nimeni. Daca esti extensia altora si esti concentrat pe binele lor, cu riscul de a-ti sacrifica propria fericire, este un mare deserviciu pe care ti-l faci. Inchipuie-ti cum ar fi lumea daca am trai toti concentrati pe binele altora? Cine s-ar ocupa de noi? Cine ar avea grija de nevoile noastre? Am trai toti dezamagiti si frustrati, nu-i asa ?

Self-Care inseamna trezire. Renastere. Ne trezim atunci cand constientizam ca sunt singurii responsabili pentru binele nostru.

E frumos sa ai grija de altii, sa ii ajuti si sa ii sustii, daca o faci cu intentii bune. Este minunat daca o faci bucuros si nu vrei nimic in schimb, daca o faci dintr-o dorinta sincera, nu din nevoia de validare si importanta. Daca faci totul din dorinta de a fi valoros si vazut, apreciat de cei din jur pentru a te simti important… atunci e o problema.

Cum poti sa identifi din ce categorie faci parte ?

Daca nu ai compasiune si intelegere pentru tine si nevoile tale, dar esti primul care da sfaturi altora… e posibil sa nu intelegi ce inseamna Self-Care.

Daca te aranjezi si arati perfect cand iesi din casa, iar cand nu iesi stai in pijama, sau nu te dai jos din pat… e posibil sa nu intelegi ce inseamna Self-Care.

Daca nu iti gatesti sanatos, nu iti faci timp pentru nevoile tale, nu te intrebi ce iti place, nu locuiesti intr-un spatiu curat si aranjat… e posibil sa nu intelegi ce inseamna Self-Care.

Daca la munca vrei sa fii cel mai bun, vrei sa te valideze colegii si seful, dar cand ai un proiect personal pe care nu il vede nimeni in afara de tine, procrastinezi si iti e greu sa il termini… e posibil sa te concentrezi pe validarea altora, in loc sa te validezi singur.  

Daca te judeci si te critici permanent, iti accentuezi defectele… este evident ca nu te iubesti si nu ai grja de tine.

Nu avem nevoie de validari, aprecieri si complimente, atunci cand ni le oferim singuri.

Trezeste-te si iubeste-te ! Self-Care inseamna iubire si responsabilitate.

Nu vrei sa arati copiilor tai un exemplu de mama nefericita si frustrata care se plange non-stop. Ghici ce ? Vor imprumuta acest model. Doresti sa iti vezi copilul frustrat si nefericit ? Nu ? Trezeste-te si iubeste-te !

Nu vrei sa iti vezi sotul neputincios sa te faca fericita pentru ca tu nu esti multumita de tine, de propriul corp, de slujba, de vecina, de propria casa… Ghici ce? O sa renunte sa mai faca eforturi pentru tine. Vei spune ca e vina lui. Poate e de vina vremea…tara… presedintele… criza… Dar e gresit. E responsabilitatea ta sa te faci fericita. Trezeste-te si iubeste-te !

Nu vrei sa iti vezi prietenele cum se indeparteaza de tine, una cate una, pentru ca nu vrei sa iesi din acest rol de victima, din critica si nemultumire. Trezeste-te si iubeste-te !

Self-Care este exact numele acestui site, nu din intamplare. Tu nu te afli aici din intamplare. Te asteptam.

Poate gandesti ca e usor de spus si greu de facut. Poate o sa spui ca ai multe griji, copii, probleme, datorii… viata nu e usoara. Iti dau perfecta dreptate. Nu e usor sa te opresti si sa te uiti la tine. La propriile nevoi… La sufletul tau…

Dar te asigur ca merita sa o faci. E superb sa traiesti implinit, plin de iubire si recunostinta. E un model pe care vrei sa il arati familiei si copiilor tai.  

Poti sa renunti chiar acum la nevoi exterioare si sa iti cultivi valori interioare.

Viata devine un cadou nepretuit atunci cand incepi sa ai grija de tine.