Visuri, liste de dorinte, asteptari, nerabdare, inceputuri pline de entuziasm urmate de finaluri triste, viziuni marete catre noi orizonturi transformate in durere si dezamagire…

Atunci cand ne facem bilantul gasim dorinte neindeplinite, sanse irosite si lucruri nebifate de pe lista noastra…

Ne suparam cand observam ca nu am ajuns acolo unde ne doream, si asta ne poate face sa nu ne mai putem bucura de lucrurile minunate care s-au indeplinit deja. Ne concentram pe viitor, pe realizari, uitand de prezent si de lucrurile care conteaza cu adevarat…

Atunci cand vedem doar ceea ce nu merge, oare nu inchidem ochii in fata lucrurilor valoroase din viata noastra ?

O sa fiu binedupa ce voi lua acel premiu. O sa fiu fericit atunci cand imi voi intalni partenerul. O sa am timp de familie dupa ce voi fi promovat. Ne cream niste ziduri proprii in fata fericirii, dorind ca aceasta sa fie recompensa sacrificiilor zilnice. Coloram in minte imagini despre cum ar trebui sa fie, sau sa se intample lucrurile, asa cum e normal sau  asa cum e bine, iar in tot acest timp viata trece pe langa noi.

Retelele de socializare accentueaza nefericirea, caci totul pare ideal in poze, numai tu pari blocat intr-un film in alb si negru. Revezi listele, mai adaugi doua, trei dorinte, inca un oftat… poate ar trebui sa renunti. Mai merita sa speri ?

Si daca in fruntea listei noastre am adauga : Sa fim deschisi zi de zi la tot ce are viata sa ne ofere si sa avem curajul sa primim ?

Eu nu ma mai uit la ceea ce nu am si la ceea ce altii au, in schimb ma concentrez pe ceea ce am deja si nu uit sa fiu recunoscatoare. Nu este nevoie de mult, pentru a fi fericit. Nu este nevoie de o poza perfecta, pentru a te bucura de o vacanta. Nu este nevoie de o casa mai mare, daca in casa actuala te simti bine. Nu este nevoie de inca un milion de euro, daca primul million nu te-a implinit.

Dorindu-ne tot timpul mai mult, obsesiv, compulsiv, riscam sa nu vedem frumusetea din jur.

Va invit sa renuntati si voi la aceste idealismele cum ar trebuisa arate viata voastra si sa va amintiti de lucrurile minunate pe care le-ati trait. Fiecare intamplare, chiar si cele mai putin placute, vine cu o lectie. Nu viata ne face sa suferim, ci felul in care alegem noi sa vedem viata.

Un lucru minunat pe care l-am observat este ca, atunci cand iti zici : « Fie ce-o fi, eu incep sa traiesc si nu imi mai pasa daca dorintele mi se vor indeplini», dand drumul asteptarilor si daramand zidul, exact in acel moment deblochezi energiile care te tineau pe loc.

Poate pare greu de crezut, insa exact atunci cand renunti la asteptari, esti recompensat!

Da-i drumul! Acum pregateste-te sa primesti!