Ne place sa ajutam oamenii. Ne place sa evitam conflictele si vrem sa fie totul bine. Vrem ca lumea sa fie fericita.

Ne place sa acordam prezumtia de nevinovatie si sa credem ca nu exista intentii rele, ci doar circumstante nefericite.

Am iertat, am scuzat si am inteles, uitand sa ne protejam pe noi si emotiile noastre. Am acumulat flustrari, sperante, dezamagiri pana in ziua in care ne-a durut atat de tare, incat trebuia sa schimbam ceva. Inima ne-a fost ranita de nenumarate ori incercand sa ii facem pe ceilalti fericiti, uitand de noi si de nevoile noastre.

Intr-o zi s-a umplut paharul ! Gata !

Cand limitele iti sunt intinse la maxim, simti prin toti porii ca nu se mai poate ! Urla ceva in tine ! Simti ca pielea ti se sfasie ! Instinctul iti spune ca e momentul sa renunti la vechiul tu ! Inima indurerata te roaga sa iesi din aceasta repetitie compulsiva. Nu mai exista cale de intoarcere. Vechea versiune, excesiv de amabila, te-a indepartat de adevarata ta natura. Te bloca. Te tinea pe loc.

Oamenilor nu le pasa daca tu te gandesti doua ore ce poza sa postezi pe Facebook. Oamenilor nu le pasa daca tu ajungi acasa si plangi pentru ca nu ai o casa mare ca a vecinului. Oamenilor nu le pasa ca tu nu poti dormi noaptea gandindu-te la discutia pe care ai avut-o cu colegul de munca.

E minunat atunci cand realizezi ca, tot ce te tinea pe loc erau doar propriile tale ganduri, pentru ca oamenilor oricum nu le pasa.

Poti sa fii in cea mai buna forma, sexy, bogat, de succes, cu sute de fani, nu conteaza toate acestea daca faci totul pentru cei din jur. Daca te ghidezi dupa valori false, nu poti fi fericit.

Energia ta este prea importanta ca sa te uiti excesiv pe profilul simpatiei tale si sa ii spionezi pozele. Esti prea pretios/a ca sa te compari cu alte persoane, sa le urmaresti fiecare miscare, sa le copiezi comportamentul, sa simulezi clone ieftine. Nu mai interpreta semnale mixte, nu iti pierde timpul in jocuri emotionale, nu analiza tot. Nu ai timp de pierdut cu gelozii si situatii confuze.

Nu mai avem rabdare si energie pentru persoane infantile si manipulatoare, dornice sa le admiram si sa le cadem in mreje. Acum le putem identifica de la o posta.

Nu are rost sa ne mai ingrijoram pentru ce se va intampla. Ceea ce trebuie sa traim, vom trai si vom face fata tuturor incercarilor. Dumnezeu nu da razboare mari, soldatilor mici. Suntem capabili sa infruntam toate provocarile vietii.

Stim deja ca la final totul va fi bine ! De fiecare data cand am cazut, ne-am ridicat, mai puternici si increzatori !

Nu ne mai conformam cu mediocritate si oameni toxici. Ne-am invatat deja lectia. Ne-am oferit inima unor oameni care nu ne-au apreciat. De data asta asteptam adevarate relatii de prietenie si iubire, reciprocitate, maturitate si respect.

Ce rost mai are presiunea pe care am pus-o pe noi insine incercand sa fim perfecti ? Nu exista perfectiune, suntem oameni si numai daca gresim putem progresa. Putem avea zile proaste si este ok, nu este nevoie sa prefacem zambete. Nu mai are rost sa pretindem ca totul este ok, daca nu este.

Nu mai ai nevoie sa fii placut de toti si sa fii popular. Cativa prieteni buni in jur si familia sunt suficienti.  Acum stim ca oamenii de langa noi nu sunt nemuritori, nu mai are rost sa fugim dupa bunuri, pentru ca adevaratele valori in viata sunt familia si iubirea.

Acum esti TU real ! De-abia acum ! Te aplaud !

Toata durerea, lacrimile, transpiratia si lupta nu au fost in zadar. E nevoie de multa energie ca sa ajungi la acest moment de descoperire. Dar numai de aici poti avea o panorama superba a intregii tale vieti. Ceea ce urmeaza merita fiecare secunda ! Am reusit !

Felicitari noua !