M-am trezit si mi-am spus: «Astazi ofer mai multa emotie, traiesc mai mult si voi scrie un articol “altfel”.»

Am inceput prin a ma intreba ce subiect ma copleseste si unde este emotia mea suprema. Ce ma sensibilizeaza ? Ce iubesc sa cunosc ? Pentru cine scriu ?

Am inceput sa ma gandesc… Sa caut… Am stiut ca am gasit raspunsul atunci cand obrazul mi s-a umezit. Ieseau emotiile. Am inceput sa scriu…

…pentru oameni. Pentru frumusetea sufletelor sensibile din jurul meu. Pentru oamenii buni, frumosi, care au o personalitate rar intalnita.

Suntem toti fiinte vulnerabile, insa foarte putini au curajul sa o arate. Incercand sa ne protejam pentru a nu fi raniti, ne ascundem cele mai frumoase trairi. Nu realizam ca in acest mod, de supravietuire, lasam sa treaca pe langa noi dragostea, pasiunea, sensibilitatea, intelegerea, bunatatea…

Oamenii autentici ofera totul fara frica. Ii recunosti usor pentru ca, comoara sufletului lor se oglindeste in privire. Sunt asa de rari, incat ramai surprins la inceput. Inima lor si-o poarta in palma.

Ne atrag prin aceasta asumare a vulnerabilitatii, ne vrajesc, ne simtim ca intr-un basm. Suntem atrasi de bunatatea si compasiunea lor, de dorinta lor de a ajuta, de a oferi mai mult in jur.

Sunt usor de iubit, pentru ca nu ofera iubire cu portia, ei traiesc si ofera din tot sufletul. Si ofera cat au. Iar oferind, parca au din ce in ce mai mult.

Acesti oameni cu personalitate rar intalnita, se exprima usor in scris sau oral, sunt creativi, se joaca cu cuvintele, analizeaza, fac progrese usor si pun calitatea pe primul plan, au valori inalte, nu se multumesc cu putin, se simt bine singuri si invata sa isi asculte intuitia.

Nu, sensibilitatea nu este o slabiciune. Este o calitate rar intalnita. Intr-o lume grabita si critica, sa fii atent cu cei din jur, sa oferi ajutor si sfaturi, este pur si simplu divin. Cand totul in jur este concentrat pe bani si imagine, oamenii rari isi fac timp sa fie generosi, sa citeasca emotiile celorlalti, iar asta arata o personalitate profunda.

E frumos sa stii ca exista astfel de oameni pe pamant. Ei radiaza viata prin toti porii. Ei nu sunt indiferenti.

Nu este nimic monoton la ei. Le pasa de ei, de altii, de pasiunile lor, de umanitate… Usor, simplu, natural.

Daca intalnesti o astfel de persoana, apreciaz-o si roaga-te sa nu o pierzi vreodata. Viata langa un astfel de om este un buchet de parfumuri si arome. Este molipsitoare. Si mai presus de toate, ireversibila. Odata plecat la drum in acest basm, nu mai exista cale de intoarcere.  

Cele mai frumoase relatii din lume le vei trai cu oamenii sensibili, reali, autentici. Daca te regasesti si tu in cele scrise mai sus, ai dreptul sa te simti cu adevarat deosebit. Esti o comoara !

Prieteni, vecini, parteneri, oameni sensibili cu o personalitate rar intalnita, daca ii ai deja in viata ta pretuieste-i si iubeste-i mult, mult, cat de mult poti !