El / Ea ti-a aratat de la inceput cum este, insa tu ai ales sa-i vezi doar calitatile.

O sa imi zici ca este bine sa vedem binele in oameni. Corect. Nu si atunci cand defectele iti fac rau. Cum ti se pare povestea asta ? El este frumos si o complimenteaza, are o pozitie de conducere si intretine familia, ii cumpara flori sotiei si uneori gateste. Toate bune si frumoase pana se imbata si o bate. Nu-i asa ca are multe calitati? Este “barbatul ideal”, nu-i asa?

Acest site nu este doar pentru femei, asa ca domnilor sa ne imaginam si cazul “femeii perfecte”. Este frumoasa, casa este curata, mama ei a invatat-o sa gateasca, se imbraca frumos pentru tine si pare ca te asculte cand vorbesti. Toate bune si frumoase, pana cand nu esti de acord cu ea si incepe sa te critice si sa te jigneasca, face din tine un mascul de aruncat la gunoi. Nu uita sa te vorbeasca “de bine” la toate prietenele ei, si daca o calci pe coada rau de tot o suna si pe mama ta. Ia si traieste acum cu o astfel de zeita. Si nu uita sa iesi din casa cu capul sus, da ?

Crezi ca dai peste parteneri nepotriviti ? Toata lumea trece prin asta. Singura diferenta este ca unii realizeaza rapid si merg mai departe, altii se concentreaza doar pe calitati toata viata…  

O sa imi zici ca nu exista oameni fara defecte. Corect. Dar hai sa toleram defectele care nu ne fac rau. Daca pentru tine infidelitatea nu este dureroasa,  e ok sa ramai cu un infidel. Il imparti cu toate duduiele care ii zambesc, dar vine acasa, iti cumpara flori, iti saruta mana si uneori iti gateste lasagna.

Daca ne-am da jos ochelarii am putea vedea realitatea. Si neaparat sa renuntam la sperante false, la jocul scuzelor repetate, la minciuni. El este un magar, ai dat peste el, dar nu mai culpabiliza atat. Nu l-ai educat tu. Te anunt ca nici visele acelea desarte cum ca vei schimba tu magarul, nu merg. Magarul va ramane magar. Mai mari sunt sansele sa te duci tu in jos cu el.

Ea este o egoista concentrata pe resursele tale, ai ceva de care ea are nevoie. Intelege te rog ca nu se va schimba datorita iubirii tale imense. Opreste drama acum. Oamenii care vad avantaje in tine si valori exterioare, nu au capacitatea sa vada cine esti tu cu adevarat.

Poti sa te dai peste cap, sa muti muntii, sa revolutionezi lumea, nu te vor vedea. Pur si simplu nu au aceasta capacitate. Nu e vina ta. Lasa-i acolo in intuneric si du-te catre oameni care merita timpul si energia ta.

De cate ori mai vrei sa te inseli in privinta oamenilor ? Mai suporti alta dezamagire ? Iti garantez ca, daca ai privi si ai asculta cu atentie ce spun oamenii, nu ai mai fi dezamagit. Dezamagit esti atunci cand emotiile tale te conduc, cand vezi flori acolo unde nu cresc decat ierburi salbatice. Este o proiectie, totul este in imaginatia ta.

Nu ai timp de pierdut purtand ochelarii binelui in lume. Nu. Nu cu pretul fericirii tale.

Exista oameni minunati in lume. Da, binele este in jurul nostru. Sunt persoane care de la inceput vor sa iti descopere sufletul, emotiile, pasiunile, gandurile, durerea, tot ce reprezinti tu ca om si tot ce te defineste. Sunt oameni sinceri in jurul nostru carora le pasa de noi.

Trebuie sa te anunt insa ca exista si oameni rai. Viata si experientele traite i-au facut sa se inchida, sa isi piarda increderea in oameni, nu cred in iubire si in intentii bune. Viata pentru ei este o lupta, sunt in defensiva, cred ca daca nu ataca primii vor fi ei atacati, sunt in cautare de avantaje si, raniti fiind, fac rau la randul lor. Nu vor crea conexiuni profunde cu oamenii, pur si simplu nu au reusit sa faca asta cu ei insisi. Cum crezi ca o pot face cu tine ?  

De ce ai vrea sa salvezi pe cineva ranit, cu riscul de a te rani singur ? Intreaba-te, ti-a cerut ajutorul ? Sunteti la spital ? Poate ti-ai gresit vocatia in viata si ar trebui sa te indrepti catre o profesie sociala.

Citind cele de mai sus, sper ca ai inteles faptul ca viata nu este despre a vedea doar calitati, a schimba pe cineva, a scuza, a ierta excesiv, a tolera iar si iar, cu pretul fericitii tale.

Priveste cu atentie si vei vedea adevarul. In spatele negarii, a sperantelor false, a mecanismelor de aparare, a fricii… ascuns bine si dureros de acceptat, adevarul este mereu in tine.

Nu iti pierde timpul prioritizand persoane care te trateaza ca pe o optiune.