• Cum reusesti sa fii mereu vesela ?
  • Nu pot fi mereu vesela, insa gasesc chiar si in cea mai trista situatie un motiv pentru care sa fiu recunoscatoare.
  • Cum este viata departe de tara si familia ta ?
  • Este greu, uneori dureros. Trebuie sa ai o viziune puternica pentru care sa iti lasi tara, limba si tot ce este familiar in spate. Trebuie sa vrei sa sa te reinventezi, sa o iei de la zero pentru a-ti contrui o baza sanatoasa, fara grija educatiei, a sanatatii, a coruptiei, a injustitiei, a saraciei … Trebuie sa faci acest efort pentru familia ta, pentru a rupe un ciclu disfunctional, pentru umanitate, scopul tau trebuie sa fie mai « inalt » decat tine. Altfel, la primul val te intorci inapoi de unde ai plecat… Si vor fi multe valuri…
  • Ce te motiveaza cel mai mult ?
  • Oamenii buni, emotiile frumoase, afectiunea, iubirea, prietenia sincera, valorile…
  • Cum sunt oamenii, in general?
  • Suntem toti imperfecti, facem bine, facem rau chiar si fara sa ne dam seama. Conteaza intentiile din spatele actiunilor noastre. Evoluam permanent, vrem altceva, suferim, ne ridicam si incercam iar. Iar si iar, cu mai multa rabdare, cu mai multa intelegere, cu mai mult elan… pana decoperim excelenta in noi si reusim.
  • Cum ne reinventam? Cum putem atinge excelenta?

In acea zi de vara, nu am stiut sa raspund la intrebare. Poate pentru ca inca nu am atins excelenta. Poate pentru ca e greu de raspuns. Acum sunt pe drumul cel bun, cu siguranta. Acum sunt pregatita sa impartasesc cu lumea intreaga cum am luat-o eu de la zero si ce am facut ca sa ajung pe drumul cel bun.

Sa nu ne mintim, a o lua de la zero nu este usor. Poate un eveniment socant ne impinge catre transformarea noastra… Poate iubirea ne motiveaza sa vrem sa fim mai buni, pentru ea… Experienta revalatoare poate sa fie pierderea unui om iubit, al unui loc de munca, o despartire, o greseala repetitiva din trecut, toate acestea ne pot conduce catre apogeul existentei noastre. Acesta este momentul in care decidem sa traim cu adevarat. Putem mai mult. Meritam mai mult. Este momentul sa ne luam viata in propriile maini.

Totul incepe de la a-ti adresa intrebarile corecte. Iti doresti cu adevarat o schimbare ? Unde te va duce in 5-10 ani drumul pe care te afli astazi ? Ce te face fericit? Ce vrei sa schimbi ? Cum vrei sa fii ? Cine te motiveaza ? Pentru cine te trezesti dimineata ?

Da-ti raspunsuri sincere si noteaza-le. Ia decizii. Aminteste-ti ca schimbarile radicale nu se fac peste noapte. Crede in tine. Daca ai incredere ca vei reusi ai parcurs deja jumatate din drum. Afla cum au facut altii. Intreaba-i. Scrie-le. Cauta-ti modele care au ceea ce vrei tu. Nu iti fie frica, nu esti singur. Oamenii potriviti te vor ajuta.

Decide-te sa investesti in tine, sa inveti, sa te trezesti mai devreme, sa faci sport, sa fii activ. Schimbarea necesita actiune. Fa tot ce trebuie ca sa ai energie si ca sa fii motivat sa continui.

Stai cu oameni de la care ai ce invata. Vrei o schimbare in viata ta ? Schimba oamenii din jur. Alege oameni pozitivi care te inspira si te motiveaza. Pune-le intrebari. Fii curajos. Contrar a ceea ce credeai, oamenilor le place sa ajute si sa dea sfaturi utile.

Invata tot ce trebuie sa stii despre domeniul pe care il schimbi. Citeste, asista la conferinte, workshopuri, seminarii, toate evenimentele care te ajuta sa evoluezi. Prioritatea ta este schimbarea, evolutia, o viata noua. Reinventarea ta inseamna informatii noi, oameni noi, activitati noi.

Pregateste-te sa te simti inconfortabil. Schimbarea e grea la inceput. Dar numai asa poti avansa. Ai amanat sa mergi la sala de sport ? Acum poti sa o faci. Nu ai avut curajul sa iti schimbi jobul ? Acum este momentul. Ti-a fost frica sa faci acel curs ? Inscrie-te acum.

Incearca tot ce ti-a fost frica sa faci. Totul este pentru binele tau. Gaseste in tine entuziasmul de a face lucruri noi, de a vizita, a calatori,  a incerca, a intreba, a gusta… Traieste autentic.

Cu timpul eforturile tale vor fi recompensate. Evolutia ta inseamna maretie. Arati tuturor ca se poate. Dai speranta umanitatii. Vei avea o poveste de spus celor din jur. Sentimentul ca ai reusit este de nedescris.

Ai toate resursele sa te reinventezi. Daca stii ce vrei, esti iubitor si intelegator cu tine, in timp si cu efort sustinut visul tau va deveni realitate.

Iar eu sunt aici sa te felicit atunci cand vei reusi ! Poti ! Stii ca poti !